Alle weetjes over seks, seksualiteit en soa
Nynkes seksweetjes

Wat gebeurt er bij stimulatie van de G-spot?

Bij stimulatie van de G-spot zwelt het weefsel van de clitoris op. De G-plek – wat dus de achterkant is van de clitoris – wordt daardoor steeds beter voelbaar. Je voelt de plek op 3-4 cm aan de binnenkant van de vagina, aan de kant van je buik. Soms zwelt je onderbuik er ook een beetje bij op en de schaamlippen, omdat die ook steeds meer vullen met bloed. Alles neemt weer af als je bent klaargekomen of als het stimuleren stopt.

Persdrang

Als je de G-spot stimuleert, wordt aanraking steeds gevoeliger en neemt seksuele opwinding toe. Je kunt doorgaan tot een orgasme (lekker!), maar dat moet natuurlijk niet. Zodra je steeds dichterbij het orgasme komt, geeft dat het gevoel alsof je moet plassen of moet persen (‘persdrang’). Dat plassen zal niet gebeuren, maar er kán wel een flinke straal vaginaal vocht komen bij het klaarkomen (dit heet spuitend klaarkomen of squirten). In ieder geval doorgaan, als je dat intense orgasme wilt ervaren!

Intens

Een orgasme door zogenaamde G-spot stimulatie voelt voor vrouwen vaak intenser dan klaarkomen via alleen het clitoris-knopje (aan de buitenkant van het lichaam). Het voelt alsof het orgasme dieper uit het onderlichaam komt. Dat komt doordat de baarmoeder en de bekkenbodemspieren krachtig samentrekken (contraheren) en waarschijnlijk omdat alles extra gevuld is met bloed en vocht, wat het gevoeliger maakt.
In ieder geval het proberen waard en succes verzekerd! 🙂

Lees ook: