Alle weetjes over seks, seksualiteit en soa
Nynkes seksweetjes

Wat gebeurt er bij stimulatie van de G-spot?

Bij stimulatie van de G-spot zwelt het weefsel op. De G-plek wordt daardoor steeds beter voelbaar. (Het kan aan het begin even zoeken zijn.) Je voelt de plek dan vooral aan de binnenkant van de vagina. Soms kun je de plek ook aan de buitenkant van het lichaam voelen, als een balvormige verdikking ter hoogte van het schaambeen en de onderbuik.

Als je de G-spot stimuleert, wordt aanraking steeds gevoeliger en neemt seksuele opwinding toe. Wanneer je naar een orgasme toe werkt, kan dit voor een meisje het gevoel geven dat ze moet plassen. Dit zal niet gebeuren, maar ze kán wel met een flinke straal vaginaal vocht – dat dus geen urine is – klaarkomen (dit heet squirten). Dit gebeurt echter niet bij ieder meisje.

Een orgasme door zogenaamde G-spot stimulatie voelt voor vrouwen vaak intenser dan klaarkomen via de clitoris. Het voelt alsof het orgasme dieper uit de vagina komt. Dat komt doordat de baarmoeder krachtig gaat samentrekken (contraheren). Bij een clitorale stimulatie doen ook de bekkenbodemspieren mee.

G-spot stimulatie kán maar hoeft niet te leiden tot een orgasme. Uit onderzoek blijkt dat sommige meiden en vrouwen níet kunnen klaarkomen van G-spot stimulatie, andere meiden komen wél klaar en voelen dan alleen de samentrekkingen van de baarmoeder, weer andere meiden komen ook spuitend klaar.

Lees ook: