Alle weetjes over seks, seksualiteit en soa
Nynkes seksweetjes

Hoe gebruik je een cockring?

Je schuift de cockring in slappe of niet helemaal stijve toestand om de penis heen. Schuif hem tot ongeveer de basis van de penis. De ring trekt zichzelf strak als de zwellichamen opzetten bij een erectie. Als de piemel na het klaarkomen weer slapper wordt, kun je de ring er weer (gemakkelijk) afschuiven.

Tijdens de penetratie hou je de ring om. Door de ring stroomt het bloed langzamer terug uit de penis. De penis blijft daardoor langer stijf tijdens de seks, de ejaculatie wordt uitgesteld en een vrouw voelt de ring tegen haar schaamlippen en clitoris. Een trillende ring stimuleert zowel de man als de vrouw.

Tips

Kies de ring niet té klein. Dat wordt pijnlijk als de penis stijver wordt en doet ook zeer bij het klaarkomen. Bovendien krijg je de ring er moeilijk weer af. Er zijn verstelbare ringen (soort lusje met verschuifbare klem) die je kunt aanpassen aan de gewenste penisomvang. Natuurlijk zijn er mannen die deze pijn juist prettig vinden en het orgasme heftiger ervaren als ze moeilijk kunnen spuiten (SM).

Laat een cockring niet langer dan 20-30 minuten zitten! Langer dan een half uur is slecht voor de doorbloeding van de penis.

Lees ook: