Alle weetjes over seks, seksualiteit en soa
Nynkes seksweetjes

Hoe meet je de grootte van je penis?

Je meet de grootte oftewel de lengte van de penis meestal in erectie. Hoe groot is jouw Kleine Japie?
Wat moet je weten over ‘m meten? Tip: lees in ieder geval het end van dit artikel. 😉

Meten = weten?

Leg een liniaal of meetlint tegen je stijve penis. Lees nu af, vanaf het begin van de penis (dit is vanaf het schaambeen) tot aan het uiterste puntje van de eikel.
De meeste penissen zijn in erectie ongeveer even lang. Uit onderzoek blijkt dat stijve piemels vaak tussen 12 en 17 cm lang zijn; gemiddeld is een stijve penis 12,9 á 13,1 cm lang. Kleiner dan 6 cm en tot 24,4 cm lengte komt ook bij mannen voor. Soms wordt de penis ook in slappe, maximaal gerekte, toestand gemeten. Dat wil zeggen: in slappe toestand waarbij de huid maximaal wordt uitgerekt. De meetmethode blijft hetzelfde als in erectie: met een meetlint of liniaal ‘van basis tot top’ van de penis. Maximaal gerekte slappe penislengtes variëren van 9-17,5 cm. Gemiddeld zijn slappe penissen wereldwijd 8,6 á 9,2 cm lang.

Dat er vier gemiddelden (twee per meetmethode) staan, komt omdat er twee grootschalige onderzoeken zijn gepubliceerd, in 2012 en 2015. Gemiddelde lengtes kunnen volgens de onderzoekers wat overschat zijn (en dus in werkelijkheid lager liggen), omdat mannen die aan onderzoek meedoen, zekerder kunnen zijn van hun (grotere) penislengte. Bovendien zijn er ook penissen, die een beetje krom staan. De gemeten en de daadwerkelijke lengte kunnen dan van elkaar verschillen.

Onzeker over Kleine Japie

Veel jongens en mannen maken zich zorgen over hun piemel. Is-ie wel groot genoeg? Gaat het wel passen tijdens de seks? Zal-ie nog groeien? Vindt mijn vriend(in) hem niet te groot of te klein? Geen zorgen! In feite passen (bijna) alle penissen in iedere vagina of anus. Het komt nauwelijks voor dat een penis te klein of te groot is voor seks. Misschien maak je je zorgen dat de Kleine Japie van je vriend (als je hem ziet tijdens het douchen bij voetbal) groter is dan de jouwe. Je schaamt je misschien een beetje. Nergens voor nodig! Net als ieder lijf, is iedere penis anders. Van lengte, van kleur en van vorm. Bij jouw lijf past jouw penis. Dus ja, die kan kleiner zijn (of lijken!) dan die van een ander.

“Op ieder potje past een dekseltje”

No worries… de meeste penissen zijn in erectie – dus wanneer je hem nodig hebt bij seks – even lang! Piemels ‘passen’ dus eigenlijk altijd!

Meten ≠ weten!

Dat meten van je piemel is dus eigenlijk niet nodig. Hooguit om jezelf te overtuigen dat-ie ‘écht normaal’ is! De meeste partners zijn hartstikke tevreden over het uiterlijk én de lengte van hun partners penis.
Size doesn’t matter that much, it’s more about the touch & feel! 🙂 (Oftewel: het gaat meer om wat je ermee doet)

tags: ,