Alle weetjes over seks, seksualiteit en soa
Nynkes seksweetjes

Kun je maagdelijkheid zien?

Nee, niemand kan aan je zien of je nog maagd bent (of of een jongen een knaap is). Geen dokter, niet je vriend of vriendin en ook je ouders niet. Tuurlijk, als je na de seks vrolijker bent dan normaal of als je haar wild zit, kan iemand iets vermoeden 😉 Maar verder ziet iemand het niet aan je.

Soms wordt er gedacht dat dokters door lichamelijk onderzoek of je vriend of vriendin na het zien van je geslachtsdelen, kunnen weten of je ervaring hebt met seks of met masturberen. Dat is niet zo.

Van meisjes wordt vaak gedacht dat je aan een intact maagdenvlies kunt zien dat ze nog maagd zijn. Het klopt inderdaad dat je in de vagina het maagdenvlies-randje kunt zien zitten. Dat zou een dokter, iemand anders of jijzelf met een spiegel, van binnen kunnen zien. Je kunt daarmee alleen niet bepalen of een meisje wel of geen seks heeft gehad. In 9 van de 10 gevallen is dat maagdenvlies-randje al vanaf de puberteit ‘gescheurd’ door sporten of een tampon, zit het er niet meer of het heeft er helemaal nooit gezeten.

Alleen bij forensisch onderzoek kan soms worden gezien of er sprake is geweest van seksueel contact, als er geweldsporen op het lichaam worden gevonden.

tags: