Alle weetjes over seks, seksualiteit en soa
Nynkes seksweetjes

Hoe begin je met anale seks?

Als je begint met anale seks (wat vaak in de loop van je ‘sekscarrière’ en met een vaste partner is – dan voelt het ‘veiliger en vertrouwder’), doe je dat stap voor stap. Het begint met dat jullie er allebei achter staan, er klaar voor zijn en er zin in hebben. Jullie moeten in de mood zijn. Net als bij alle andere vormen van seks natuurlijk.

Body talk

Begin romantisch en check elkaars body language. Bijvoorbeeld door eerst rustig de rug en billen van je vriend(in) te strelen en te kussen (voorspel!) en daarna verder ‘down under’ te aaien en te wrijven. Intussen check je – net als bij alle andere vormen van seks – of je vriend(in) het fijn vindt. De anus en het gebied eromheen, zeker het perineum (stukje huid tussen vagina/penis en anus), zijn gevoelig en misschien kietelig voor aanrakingen. Aai trouwens alleen van de vagina/penis naar de anus en niet meer terug, om blaasontsteking te voorkomen.

‘Stretchen’

Daarna kun je de anus verder verkennen. Je moet waarschijnlijk wennen aan het idee en aan het gevoel iets in je anus te hebben. De anusspier moet er ook aan wennen. Die moet namelijk een beetje worden opgerekt.

Het oprekken van de spier en wennen aan iets in je anus te voelen, doe je door zachtjes op de anus te duwen: met een vingertop of de top van een (dun) anaal seksspeeltje. Doe van tevoren véél glijmiddel op de vinger/het speeltje én in en rond de anus! (Zie ook Tips voor anaal en anaal vingeren.)

Duw dan stukje voor stukje de vinger/het speeltje wat verder de anus in. Ervaar zelf wat prettig voelt: een klein stukje erin of dieper? Je kunt de vinger/het speeltje stil houden, op een gegeven moment heen en weer bewegen, of in-en-uit de anus bewegen en als het prettig voelt, langzaamaan ‘kom hier’-bewegingen (als je anaal vingert) met je vinger maken. Op 5 cm. kun je een gevoelige verdikking voelen: de prostaat of de G-spot. Vindt samen uit wat prettig voelt.

Focus en geniet

Focus ook op de rest van je lichaam en niet alleen op de anus. Wat gebeurt daar allemaal? Blijf lekker zoenen en de rest van elkaars lichaam (erogene zones!) aanraken. Zo raken jullie waarschijnlijk nog meer opgewonden.

Als de anus gewend is – oftewel het geen pijn doet en je het prettig vindt voelen – kun je dieper naar binnengaan. Dieper met een dikker (deel van een) seksspeeltje, met een hele vinger, eventueel met meer vingers of met een penis. Het verhaal blijft hetzelfde: rustig opbouwen, wennen, stilhouden of lekker bewegen; op jullie manier en in jullie tempo. Geniet van het gevoel en maak het nog intenser door tegelijkertijd de vagina of de penis te stimuleren. Klaarkomen kan nu intenser aanvoelen.

Lees ook: